GEERIDEE | Vitra Museum

Bezoekje aan het Vitra Museum in Weil am Rhein

In 2017 hebben mijn vriend en ik tijdens onze roadtrip door Europa een bezoekje gebracht aan de Vitra Campus in Weil am Rhein in Duitsland. De Campus van Vitra bestaat uit verschillende gebouwen met elk hun expertise.

Vitra Huis; De huisvesting van de Vitra Home collectie. Hier vonden wij alle meubels terug in ingerichte ruimtes. Zo zagen wij de Vitra fauteuils terug in woonkamers en in kantoren. Hier konden ook alle meubels uitgeprobeerd worden en zag je hoe deze gecombineerd werden. Ook was in het Vitra huis de Lounge Chair atelier en het cafe.

Vitra Schaudepot; Hier staan alle designklassiekers die Vitra heeft voortgebracht. Zo heb ik hier (stiekem) de eerste Red and Blue chair van Gerrit Rietveld aangeraakt, en de prototypes van de kuipstoelen van Charles & Ray Eames gezien. Persoonlijk vond ik dit echt een hoogtepunt in onze vakantie, omdat ik zoveel gezien en geleerd heb over de meubels die dag!

Vitra Design Museum; Is een designmuseum waar toonaangevend design staat. De collectie wisselt doordat er verschillende ontwerpers tentoonstellen in dienst van Vitra. Toen mijn vriend en ik er waren was de tentoonstelling van Alexander Girard bekend van de wooden dolls.

We hebben erg genoten van ons bezoekje aan de Vitra campus, een echte aanrader voor elke design liefhebber!