OVER GEER

Even voorstellen…

Mijn naam is Gera Brand, bedenker en oprichter van “Geeridee” interieuradvies dat werkzaam is vanuit een oud dijkhuisje langs de Lekdijk in Streefkerk. Het beste zou ik mijzelf omschrijven als een enthousiaste jonge creatieveling die geen uitdaging uit de weg gaat. Al van kleins af aan ben ik nieuwsgierig naar huizen en loop ik overal binnen om te kijken hoe mensen wonen en denk ik na over hoe het anders zou kunnen.

Opleiding & loopbaan

Al voor het starten van de middelbare schoolperiode was het eigenlijk al duidelijk dat mijn vervolgopleiding iets creatiefs zou gaan worden. Na het afronden van de middelbare school ben ik gestart aan het Nimeto in Utrecht op de opleiding kleur- en interieuradviseur (MBO-4). Binnen deze opleiding heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen op het gebied van kleurtoepassing, materiaalkeuzes, kunstgeschiedenis en het gebruik van software om tot een compleet interieurplan te komen. Daarnaast is er binnen de opleiding veel vrijheid geweest voor het stimuleren van de creativiteit en om deze binnen de kaders van een project toe te passen. Na deze 4 jaar durende voltijdstudie afgerond te hebben was de basis gelegd voor mij als kleur- en interieur adviseur. Om een onderscheidende eigen ontwerpstijl te ontwikkelen heb ik ervoor gekozen een vervolgstudie te gaan volgen aan de Akademie Vogue (HBO-niveau) te Amsterdam. Binnen deze opleiding heb ik mijzelf verder kunnen specialiseren op het klantgerichte interieurontwerp en heb daarnaast op grafisch gebied veel geleerd. Tijdens de opleiding zijn ontwerpen gemaakt voor zakelijke klanten waarbij gedacht kan worden aan kantoorpanden, hotels, bars, restaurants, beursstands, etc. Daarnaast zijn ook meer persoonlijke ontwerpen gemaakt voor particulieren zoals slaapkamers, badkamers, woonkamers en babykamers waarbij het gevoel dat het ontwerp geeft een belangrijke factor speelt. Door Akademie Vogue in deeltijd te volgen heb ik naast de studie ook enige werkervaring op kunnen doen (in verschillende richtingen) en gaf het me de tijd om mijn creativiteit in ons eigen dijkhuisje te stoppen tijdens de verbouwing die wij zelf hebben uitgevoerd. Na het behalen van mijn diploma Media Stylist interieur heb ik ervoor gekozen om Geeridee te lanceren.

Geeridee

Het opstarten van Geeridee, mijn eigen onderneming is het beste dat ik op zakelijk gebied heb kunnen doen. Hierdoor heb ik veel leuke contacten, maak ik gave ontwerpen en bouw ik aan mijn eigen ervaringen. Maar het leukste van alles: waar ik al vanaf kleins af aan mee bezig ben, breng ik nu in de praktijk! Mijn droom is om in de toekomst nog eens een hotel in te mogen richten. 

Geeridee werkt samen met:

https://www.lems-interieurbouw.nl/home/