geeridee | design klassiekers

geeridee houdt van design, 3 voorbeelden van mijn design favorieten.

Er worden voortdurend nieuwe meubels gemaakt (en weggegooid). Maar sommige meubels gaan levenslang mee, de designklassiekers. Deze meubels zijn ontworpen met een tijdloos design en zijn duurzaam geproduceerd.

Vitra LCW Chair | Charles & Ray Eames

De LCW (Living Chair Wood) is het bewijs van het uiteindelijke succes van de eerste experimenten van Charles en Ray Eames waarbij ze zochten naar manieren om multiplex in complexe vormen te gieten. Deze iconische loungestoel is volledig gemaakt van hout waardoor hij er nu nog even modern uitziet als op het moment dat hij ontworpen werd.

Persoonlijk vindt ik dit fauteuil echt fantastisch, omdat het erg comfortabel zit door de goede zitvorm. Ook zit je echt in de lounge modus zodra je plaats neemt in deze stoel. En het natuurlijke uiterlijk dat deze stoel heeft spreekt me erg aan.

Vertigo | Pertite Friture

Of dat deze lamp echt al tot de designklassiekers behoort moet de tijd uitwijzen maar een design lamp is het zeker! De Vertigo hanglamp van Petite Friture kun je eenvoudig intimiteit in een kamer creëren. Je kunt deze lamp gebruiken als een soort van ‘dakje’ boven de zithoek of de eettafel, waardoor je de ruimte van bovenaf enigszins afbakent. Omdat de lamp van fiberglas is gemaakt en dus bijna niks weegt, komt hij bij elke luchtstroom in beweging. Dit zorgt in combinatie met het sierlijke lijnenspel voor een interessante schaduwwerking.

Ik vind dit een gave lamp omdat hij groot is maar niet erg nadrukkelijk aanwezig.

House Bird | Vitra

De House Bird, een kostbaar bezit van Charles en Ray Eames, pronkt al decennialang in het collage-achtige interieur van het Eames House. Verkrijgbaar in het zwart en walnoothout.

Ik heb zelf de House Bird van mijn vrienden gehad toen onze verbouwing klaar was. De Bird staat nu te schitteren in ons huis en verplaatst regelmatig.