GEERIDEE | Verlichting

Lampen brengen sfeer in jou huis, waar plaats je welke lampen?

Een lichtplan opstellen bestaat uit verschillende types licht. Het belangrijkste is de basisverlichting. Die zorgt voor een goede en gelijkmatige verspreiding van het licht. Daarna het tweede type; de functionele verlichting. Die zorgt op specifieke plaatsen voor ondersteuning van activiteiten bijv. koken of bureauwerk. Een derde type is de accentverlichting, ook wel de sfeerverlichting genoemd. Het licht mag niet te fel zijn en wordt vooral toegepast om een bijzondere accenten extra te benadrukken.

Hanglamp
Een hanglamp is ideaal om o.a. je woonkamer, eetkamer of slaapkamer sfeervol te verlichten. 

Wandlamp
Maak je muur sfeervol met de perfecte wandlamp. Een wandlamp is ideaal voor kleinere ruimtes. En in grotere ruimtes worden ze vaak gecombineerd met een vloerlamp of tafellamp.

Plafondlamp
Plafondverlichting is ideaal voor elke ruimte in je woning. De keuze voor een plafondlamp hangt af van de grootte van de ruimte en de sfeer die je wilt creëren.

Spots
Vul je donkere hoekjes in huis op met spots. Spots zijn verkrijgbaar in verschillende vorm; inbouw- of opbouw spots, plafond- of wand spots en zelfs vloerspots.

Vloerlamp
Vloerlampen vind je in verschillende uitvoeringen zoals onze booglampen of staande schemerlampen.

Tafellamp
Bureaulampen of leeslampen zijn functioneel voor op je bureau en zorgen voor extra verlichting van je werkplek. Een tafellamp op je eettafel zorgt voor extra sfeer aan je eettafel.

Bron : Lamp&Licht en de Interieurbijbel 4