Geeridee | Kleur

Kleur in het interieur is wat mij betreft een echte musthave!
Wees niet bang voor kleur, durf te combineren voor een grotere impact.

Kleur beheerst ons gevoel, terwijl de één gelukkig wordt van een blauwe muur, maar gruwelt van een roze; krijgt u al rillingen bij het zien van een gele bank maar gaat u met plezier op een rode zitten? Kleuren zijn erg persoonlijk en beïnvloeden onbewust ons humeur. Kleur is daarom een belangrijke sfeermaker binnen uw interieur. Maar het is wel belangrijk een weloverwogen kleurkeuze te maken. Zodat uw huis een echt thuis is waar u op uw gemak bent.

Hieronder wat sfeerbeelden met kleuren waar ik blij van wordt,
van welke kleuren wordt u blij?

Zwart is de kleur van de nacht. Zwart staat voor krachtig, beschermend en heeft iets mysterieus. Zwart is vooral een goede kleur om andere tinten te ondersteunen.

Wit staat voor lichtheid en ruimte. Deze kleur geeft een puur gevoel aan ruimte en laat andere kleuren mooier tot hun recht komen. Wit kan altijd, daarom kiezen veel mensen ervoor.

Blauw, de kleur van de lucht en de zee. Blauw is de lievelingskleur van veel mensen, wordt geassocieerd met rust en vrede. Blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid. In een blauwe ruimte wordt je productief omdat de kleur blauw kalmerend werkt.

Vooral de donkerblauwe kleurtinten komen veel terug binnen mijn eigen interieur.

Geel, de kleur van de zon. Vrolijk en opvallend. Geel wordt geassocieerd met energie, zon, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Deze kleur stemt vrolijk en positief. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Geel is een kleur die gecombineerd moet worden, mensen kiezen niet zo snel voor geel als hoofdkleur. Verblijven in een gele ruimte maakt veel mensen onrustig.

Wij van Geeridee zijn wel fan van geel zoals u wellicht hebt gezien.