geeridee | behang

een mooi behang zorgt voor karakter, net als een mooi schilderij!

Het is leuker dan ooit om behang te gebruiken om een ruimte te decoreren. Er wordt zoveel aangeboden in de winkel. Hieronder licht ik de verschillende soorten behang uit die ik graag adviseer.

Vliesbehang wordt van verschillende vezels gemaakt en heeft veel voordelen. Zo is het gemakkelijk aan te brengen en is het behang verkrijgbaar in veel structuren. Vliesbehang is vele malen sterker dan het papierbehang van vroeger en veel gemakkelijker te verwijderen.

behang-geeridee

Vinylbehang wordt gemaakt van kunststof die op een onderlaag van karton, papier of vlies wordt aangebracht zodat je er gemakkelijk mee kan behangen. Vinyl is duurzaam, afwasbaar en scheurvast. Vinylbehang is wel zwaarder dan vliesbehang dus ook iets moeilijker aan te brengen en te verwijderen.

Textielbehang heeft een warme uitstraling. Zo kun je gemakkelijk een warme sfeer creëren.  Dit zorgt voor bijzondere effecten. Textielbehang is redelijk duur in aankoop, maar wel degelijk. Aangezien het behang uit twee lagen bestaat, zal het niet snel scheuren.

geeridee-textielbehang

Bron : Boek, de interieurbijbel 4