GEERIDEE | Akoestiek

Goede akoestiek is belangrijk in elke ruimte, tijdens een verjaardag in de woonkamer wil je iedereen goed kunnen verstaan en tijdens het werk wil je geconcentreerd kunnen werken.

Akoestiek klinkt misschien saai maar er zijn tegenwoordig prachtige oplossingen voor. Vakmatig kan ik niet om akoestiek heen, het is gewoon erg belangrijk. De akoestiek kan door vele dingen verbeterd worden, vaak door het toevoegen van raambekleding met stof (gordijnen of duettes) verbetert de akoestiek al. Ook kunnen vloerkleden, kussens en planten bijdragen aan een verbetering. Naast deze producten zijn er ook hele creatieve oplossingen voor akoestiek. Hieronder een aantal voorbeelden van geluid absorberende materialen of akoestiek verbeterende producten.

Kurk: heeft een goede akoestische demping, hoe dikker hoe beter de werking. Producten van kurk zijn leuk, maar vooral kurk aan de wand en dan een paar vierkante meter zorgt voor de akoestiek verbetering.

Vilt: Is van nature zeer geluidsabsorberend en isolerend. Wandbekleding van vilt kan direct op de muur worden gelijmd en is volledig recyclebaar.

Akoestische wandpanelen : Deze zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Zo zijn het vaak gestoffeerde wandpanelen of eco-wandpanelen met mos.

Scheidingswanden : In allerlei leuke vormen verkrijgbaar! Passend bij uw inrichting.

Akoestische lampen : Lampen speciaal gemaakt om geluid te dempen. Dubbel functioneel!

Loungemeubel : Met speciale hoge achterwanden om de gesprekken in dit loungemeubel prive te houden en de spraakgeluiden voor de omgeving te dempen.